martes, 17 de febrero de 2009

Travessa 2009

Hola tots.

Tal i como havia adalentat fa unes dues setmanes, hem vaig propossar el penjar la ruta a seguir de la Travessa 2009 per a que ajudàs a tot hom a organizarse, a pensar quines etapes son més asequibles, a veure quin nivell de dificultat comporta, etc... i com que queda un mes i 3 setmanes més o manco, he pensat que seria bona idea penjar una aproximació de la ruta que he dividit en 10 mapes cada un d´ells imprimibles al tamany DINA4. No cal imprimir-los per veurer-los be, simplement amb fer "click" damunt el mapa en qüestió sortirà al navegador d´internet que si es el "Microsoft Explorer" amb un altre "click" es veurà prou gros.

No estic molt segur de que la ruta pintada siqui la correcta, inicialmente he dibuixat de color "blau cel.lest" la ruta que crec bona i concretament als mapes nombres 3 i 4 he pintat alternatives amb color groc i lil.la per que no estic molt segur.

Seria bona idea si hi veinu a bé, que els qui coneixeu la ruta bona, tal com a en Agustí, Guiem, Sito, Joan...i qualsevol que la conegui, que hi pegassiu una ullada i comentassiu les correccions a fer per tal de completar-ho bé.

Gràcies a tots per la col.laboració.


Travessa 01
Travessa 02
Travessa 03
Travessa 04
Travessa 05
Travessa 06
Travessa 07
Travessa 08
Travessa 09
Travessa 10

28 comentarios:

Unknown dijo...

Quina fainada Carles. Jo som el menys indicat, pero crec que els mapas 1 i 2, son correctes. El 3 i 4, hem de seguir el traçat groc. La resta crec que esta bé. Saludos

Carlos Borrás dijo...

Gracies Guiem.

Un mapa més i el meu escaner me hagués enviat a porgar fum, ja ja ja. Quan quedi confirmat que l´alternativa groga es la correcta intentaré trobar les altimetries per que la gent es faci una idea de la dificultat.

Anónimo dijo...

Estas segur que es tan llarg, pens que la fas mes llarga per acollonir a la penya, ja me fan mal ses cametes nomes de pensar-ho,
No se si es bona l'ídea de possar les altimetrias per acabar de acojonir. Sera una gran BUFADA

Carlos Borrás dijo...

Tinc una idea, si trob les altimetríes les invertiré abans de penjarles...

Jaume Kapax dijo...

Hola, perdonau que m'afiqui allà on no mi demanen, peró volía comentar lo següent:

1. Arribar a la Trapa per el GR me pareix molt optimista.
2. El GR entre Estellencs i Banyalbufar està tancat. L'opció de Planícia a partir d'avui podría ser posible.
3. Anar de Valldemossa a Deià per Son Rullàn no crec que sigui posible.
4. Pujar el Barranc de Biniaraix en bicicleta encara no ho he vist mai. Hi ha altres opcions totalment ciclables.
5. Per anar a Lluc hi ha que pasar per el Massanella. La pujada es molt guapa peró se va molt de temps a peu. I la baixada es molt exigent. Si no l'heu feta vos recomanaría fer una ruta per allà abans. També se pot anar per l'altre banda que hià pista.

Esper que vos siguin d'ajuda aquests comentaris.

Mos veim.

Carlos Borrás dijo...

Hey Hola Jaume, gracies per la teva ajuda, he pegat una ullada al teu Blog de "pedalades" i a part que me pareix molt interessant, demostra que saps del que parles.

Referent a la Trapa: es molt dificultosa la pujada o es que el camí es tancat a la bicis?

Lo de que el tram de Estellenchs a Banyalbufar esta tancat es cosa temporal o permanent? i es refareix a les mtb?


Quina alternativa totalment ciclable al barranc de biniaraix hi ha?


i per darrera qüestió: l´altre costat del Massanella te una bona pista però per accedir-hi has de passar el troç de la Canaleta, no es així?

Perdona l´abús Jaume i gracies un altre cop.

S2.

Jaume Kapax dijo...

Intentaré ser breu,

http://toysteam.org/imageInfo.php?filename=fotos/2009/02/2009-02-07.456/IMG_3070.JPG&rutaId=456

Aquí tens una foto del tram complicat de la pujada de la Trapa. Es que l'han fet de pujada no han quedat gaire contents. No se com anireu de bosses o pes amb la bici, si anau carregats pot ser complicat de pujar.

El tancament del Rafal es permanent per qualsevol, a peu o en bici. Jo crec que per Planícia ja no haurá problemes (a partir d'avui es pública).

Pots pujar casi fins al tunel per Monnàber.

El trós de la Canaleta no es gaire complicat peró entre els penyassegats i la baixada cap al bosc podeu caminar bastant. Jo valoraría pujar a Lluc per Caimari o Massanella.

I te repeteixo que el tram Valldemossa-Deià per on l'has pintat me pareix complicat.

No es gens fàcil programar una ruta d'aquestes característiques, el GR no està pensat per anar en bici. Tens feina que fer.

Pots consultar camins i rutes al meu bloc Camins si vols. Trobaràs un enllaç desde pedalades. Potser te siguin d'ajuda les descripcions.

Me pareix que no t'avorriràs preparant tot aixó.

Carlos Borrás dijo...

Jaume, una altre cop gracies per tant nodrida i generossa informació; la contrastaré amb els meus companys que son els qui ja han fet la travessa més d´un pic i ens servirá per fer sa traçada de sa ruta el mes óptim possible.

He vist la foto i xerra per ella tota sola, també he estat mirant el teus dos blogs i ja m´he documentat d´altres rutes que me picaven un poc.

Ja te contaré com ens ha anat la travessa, de totes formes l´idea es penjar-hi una crònica en aquest blog que podràs veure.

Reb una abraçada Jaume.

Unknown dijo...

Hola Jaume, soc en Guiem, un dels integrants d'quest grup. Moltes gracies per la teva aportaçio. La pujada del Barranc de Biniaraix la feim caminant, i el tram del Coll des Massanella, tambe. Despres baixam a Comafreda. Aquesta es la 3ª ediçio d'aquesta excursio, i fins ara, cap problema. De totes maneres, la opcio de Monnaber i Planicia sa valorara. Gracies un altre cop.

AGUSTÍ dijo...

Hola a tots. Per arribar a La Trapa no ho feim per el GR ja que en bike no es accesible. Ho feim per la pista que puja a La Trapa que no esta tancada i es totalment accesible.
De Estallencs a Banyalbufar ho feim en part per el GR desde Son Serralta. Pero despres mos desviam per el Cami de S´Arboçar crusant el Cami de´s Correu per sortir a la carretera C-710. Despres cap a Valldemossa hi anam per el Coll d´en Claret o tambe per Son Cabaspre, ho hem fet de les dues maneras.
Per cert el tram de Estallencs a Banyalbufar hi ha un tram que esta tancat pero el GR hi pasa, aixi que noltros tambe, faltaria mes barreras a noltros jajajajaja.
De Valldemossa a Deia no ho feim per el Cingles de Son Rullan sino que ho feim per La Ermita de Valldemossa fins a Son Rullan. Despres desde Son Rullan fins a Deia si que ho feim per el darrer tram del cingles.
Pujar el Barranc de Biniaratx ho hem fet mes de un cop i com es natural apeu. Per cert alternativa al Barranc no ni ha ja que anari per Monnaber distorsiona bastant Sa Travessa. Aixi que sa puja pes Barranc.
Per anar al Massanella hi pujam per es Coll d´es Prat no per la Canaleta que no te res a voure. I la baixada la feim per la pista cap a Comafreda per sortir al Coll de sa Batalla.
Saluts. Agustí.

AGUSTÍ dijo...

Per cert perdo per el meu catala escrit pero no se me dona molt be i faig lo que puc. Gracies.
Saluts, Agustí.

AGUSTÍ dijo...

Per cert des de que sortim al Coll de Sa Gramola fins a Estallencs no ho feim tot per la Carretera C-710 Si no que hi ha un moment que agafam la Carretera Vella d´Estallencs.

Carlos Borrás dijo...

Hola Agustí.

T´has explicat com un "mapa" obert, una altre volta has demostrat sa bona memoria que tens per les rutes.

S2.

Jaume Kapax dijo...

OK. Ja me queda tot molt més clar. I fa molta enveja.
Els meus comentaris anaven en el sentit de conseguir el màxim de ciclabilitat, sobretot en el tram de Sóller i Massanella, tenguent en compte que no sé ni els díes ni on voleu aturar ni res.
Lo que no me queda del tot clar es el pas per Son Rullàn.
De totes maneres es un tema que se pot continuar per el correu si vos pareix bé.

I amb lo del català esteim més o manco igual.

Mos veim.

Unknown dijo...

Bones a tots,

Me present: soc en Vicenç dels Ermassets (club de muntanya d'Esporles). He visitat es vostre blog ja que he vist afegit com a seguidor des nostre blog a en Guiem i he començat a trescar....

Enhorabona per s'iniciativa i per es blog. Nosaltres també tenim en ment fer una cosa parescuda... Encara no sabem quan...

Salut! I salutacions a en Jaume, me'l trob per tot!

Carlos Borrás dijo...

Hola Vicenç.

En Guiem ens va parlar de que l´altre dia va topar al Bunyolí amb un mebre del teu grup, que segurament ets tu mateix.

He visitat el vostre Blog i el trob també interessant; en aquest pas qualque dia hauriem de fer una torbada de grups BTT, segur que feriem una pinya grossa.

Encanta de coneixer-te.

S2.

AGUSTÍ dijo...

Bones, altre vegada!!! Lo des pas per Son Rullan va esser cuant varem decidir ferla per primera vegada i me vaig posar a mirar mapes per que vaig trobar que lo del singles era masa dur. I vaig voure aquesta posibilitat de aniri per Sa Ermita de Valldemossa. Varem fer una excursio un temps abans der fer Sa Travessa per primer cop i varem trobar que era una bona opcio ja que sortirem ben devant Son Rullan. Jo soc des pere que porem pasar per tot si mos concienciam i respetam l´entor de alla on pasam, i principalment a l´amo jajajajajajajaja. Es cami que empleam comensa a l´esquerra de Sa Ermita pero tira de front fins que a sa baixada, cuant ja sortim del bosc en de tirar a la dreta per arribar a un cul de sac. Aqui sa agafa un caminoi per anar a s´altre banda de sa pared. fins trobar un altre baixada que mos du a ses cases de Son Rullan.
Per cert noltros feim Sa Travesa en dos dias. El primer dia fins al Port de Soller, on dormim i descansam. I el segon dia fins a Pollensa.

Saluts, Agustí.

Unknown dijo...

TIIIIOOOOOO!!!!Quina pasada, nomes han pasat 6 hores desde la darrera vegada que he mirat el blog, i aixo esta animadisim. Gracies Agustí, per les teves puntualitzacions, i ben vinguts,"Ermassets". El component del grup Ermassets que vaig trobar al Bunyoli es en Mara. Lo de le "torbada" den Carles no es mala idea. Ara fa un any aproximadament es va fer una 1ª trobada de mtb a Sa Comuna da Bunyola i va esser una mica fluxa baix el meu punt de vista. Saludos.

AGUSTÍ dijo...

Ido moltros com a Bous que som mos hi posam en sa col·laboracio i participacio de tota aquests bikers de altres grups. Tot es tenir iniciativa i ganes.

Unknown dijo...

Pens que no estaria malament sa trobada aquesta... Comptau amb nosaltres si se fa amb temps...

Anónimo dijo...

hola soc en Toni un bou bufat una mica desaparegut,
vull fer una proposta amb el risc de que sigui molt poc popular. Si fecim la travessa començant des de Pollença i acabant a Andrantx, colcariem bastant més, el barranc de Biniaraix el fariem de baixada que podria ser molt xulo i fariem una ruta diferent de la que ja hem fet sense perdre l´esperit travessa.
bé la meva aportació ja está feta que us pareix

Unknown dijo...

Vist el exit i el interes que ha tengut aquesta entrada, crec que tal vegada es podria pensar en fer una sortida per el traçat de la 1ª etapa. Si Agustí, Joan i Sito, poden fer de guies, es podria concretar una data, abans o despres de la travessa, perque la gent interesada en fer aquesta ruta tan guapa la pugi fer.

Carlos Borrás dijo...

Hola, no seràs en Toni que viu prop de ca meva, de vora la rotonda c/Miquel Arcas i carretera de Soller?

Veig que ningú et diu res del teu comentari...pot esser que vagis en lo cert i no me correspon a mi dir-ho...el que passar es que es un canvi radical a la ruta pensada inicialment per el veterans del grup i ja saps el que passar amb el canvis grossos i bruscos...personalment me decant per respetar la ruta així i com estar inicialment establerta.

Saludos Toni.

Mara dijo...

Bones a tots i enhorabona per es blog.

Sóc en Mara un menbre dels Ermassets (Club de montanya d´Esporles).Som el qui va conèixer en Guiem pel Bunyoli.

Nosaltres estariem interessats en fer la Travessa, però desconeixem alguns trams.Podriem mirar de fer-la plegats, si a vosaltres vos pareix bé. També seria interessant la trobada que parlaveu abans.

Salutacions a tots i especialment a n´en Guiem.

Unknown dijo...

Hola Mara, per le nostre part no crec que hi hagués cap problema. L'unic inconvenient es el transllat del personal a Sant Elm, l'hotel a Soller i la tornada desde Pollença (es nesesitan furgonetas per les bicis i per el personal). En quant a la trobada, el dia 28 de febrer tenim previst una sortida per la vostre zona (Esporles-Sobremunt-Fita de Ram-Maristela-Port d'es Canonge-Volta d'es General-Cami d'es Correu-Esporles). Tal vegada ens podriem veure i comentar totes aquestas coses.No se, es una idea. Saludos.

Carlos Borrás dijo...

Hola a tots.

Seguint les instruccions d´en Agustí he fet canvis a la ruta dibuixada als mapes 1, 2, 3 i 4 (marcats en vermell) i si hi vens a be Agustí podries pegari una altre ullada per confirmar si es poren donar per bons o si encara s'haurien de corregir?.

gracies i bona nit.

Anónimo dijo...

hola soc en Toni vull comprar una bici per dur es nin am sa caderita, qualcú en te una de vella rígida i no gaire pesada

Carlos dijo...

Hola Toni, jo en tinc una vella que ja no la empr; es una talla 54, no se si te pot interessar?